Цэнхэр баяслаг, хангер стейктэй салат

Орц:

HUCHU premium beef – Хангер стейк 1ширхэг (600-800гр)

  • 450гр вандуй,арилгасан
  • 2ш улаан чинжүү
  • Саладны навч
  • 1/2 улаан сонгино
  • 1/4 аяга цэнхэр баяслаг

Салатны дрессинг:

  • 1/4 аяга оргилуун дарс
  • 2 цайны халбага ургамлын тос
  • 2 цайны халбага чили флакс
  • 2 цайны халбага агч модны сыроп
  • 1/4 халбага давс
  • 1/4 халбага перец
 

Бэлтгэх:

  1. 350мл буцлаж буй ус руу ногоон шошоо нэмээд 4-5 минутын турш зөөлөн гал дээр чанана.
  2. Шош хангалттай зөөлөрсний дараа шүүж авна. 
  3. Шош буцлах хооронд орцуудаа хольж салатны дрэссингээ бэлтгэнэ.
  4. Хангер стейк дээрээ хоёр халбага чили флаксаа жигд цацаад хайруулын тавагт хоёр талаар нь 14 минут  шарна.  Ингэхдээ галаа өөрийн мэдрэмжээр тааруулаарай.
  5. Үүнтэй зэрэгцүүлэн чинжүүгээ 7-11 минут чанаж болгоно. 
  6. Шарж бэлтгэсэн стейкээ махны ширхэгийн хөндлөн чиглэлд нимгэн зүсээрэй.
  7. Болгосон чинжүүгээ мөн  3 см өргөнтэй хэрчиж бэлтгэнэ. Дараа нь өөрийн амтны мэдрэмжиндээ тааруулан давсаар амтлаарай.
  8. Ингээд том саванд бэлтгэсэн орцуудаа холиод дээр нь зүссэн стейк, цэнхэр бяслагаа тарааж тавина.
  9. Бэлтгэсэн салатны шингэн амтлагчаа дээгүүр нь  жигд цацаж өгөөрэй.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *