Үхрийн хааны цул махтай Янкий Пот (Yankee Pot)

Орц:

HUCHU premium beef – хааны цул мах (1.8кг)

  • 2 цайны халбага оливын тос
  • 1 цайны халбага далайн давс
  • 1 цайны халбага бутласан хар перец
  • 2 аяга том хэрчсэн сонгино
  • 2 аяга давс багатай үхрийн шөл
  • 1\4 аяга кечуп
  • 2 аяга worcestershire соус
  • 1 аяга үрлэн улаан лооль
  • 450гр лууван, 2см зузаантай хэрчсэн
  • 2 халбага цэвэр лемоны шүүс
  • Бага зэрэг хэрчсэн яншуй (сонголтоор)
 

Бэлтгэх:

  1. Шарах шүүгээг 300 хэмд урьдчилан халаана.
  2. Цул махыг давс перецээр амталж, шарах шүүгээнд хий зориулалтын тогоондоо хайрс тогттол шарна.
  3. Тогооноос махаа гаргаад бэлтгэсэн сонгиноо хийж 8 минут шаргал өнгөтэй болтол шарна.  Дээрээс нь мах, үхрийн шөл, улаан лоолын соус,  worcestershire соусаа нэмж хийнэ. 
  4. Тогоогоо таглаад шарах шүүгээндээ хийж 2 цаг болгоно. Үүний дараа төмс, луувангаа хийж 30минут үргэлжлүүлэн болгоно.
  5. Хоолоо таваглахаасаа өмнө бага зэрэг лемоны шүүс,  яншуй цацаж таны хоол бэлэн болно.  

Шарах шүүгэнд хийж болдог зориулалтын тагтай тогоо ашиглахаа мартуузай.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *