Хайруулын тавагт шарсан хавирганы толгойн махан стейк 

Орц:

HUCHU premium beef – Хавирганы толгойн махан стейк 500-650гр

Стейкны амталгаанд:

  • 1/2 цайны халбага давс
  • 1/2 цайны халбага перц
  • 2 халбага оливын тос
  • 1 мөчир розмарин

Оливын тосны оронд сайн чанарын цөцгийн тос ашиглах боломжтой. Саримсаа нэмээд шарсан ч болно.

Бэлтгэх:

  1. Стейкны нойтон махыг давс, перец, оливын тосоор амталж дарна.  
  2. Халаасан хайруулын тавагт стейкыг тал бүрээр нь хайрс тогттол 1-2 минут шарж өгнө. (brown crust)
  3. Галыг 2 дахин бууруулж тохируулаад  розмарин, оливын тос хийнэ.
  4. Шарах явцдаа хайруулын таваг дахь оливын тосыг стейкны махан дээрээ хийж өгнө. Давтамж нь олон байх тусам амттай болдог. 
  5.  Шарж дуусмагц стейкийг хайруулын тавагнаас гаргаад амтат шүүсийг нь махандаа жигд тараахын тулд  3-5 минут амраана.

Шарсан стейкээ өөрийн дуртай хачиртай хослуулан амтархан зооглож болох хэдий ч шинэ ногооны салат бүх төрлийн стейктэй үнэхээр гайхалтай хослодог шүү.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *