BBQ амтлагчтай нурууны махан стейк

Орц:

T-bone стейк (2ш, 900гр орчим)

L-bone стейк (3-4ш, 900гр орчим)

BBQ rub:

    • 2 халбага нунтаг чили
  • 2 халбага бор элсэн чихэр
  • 1 халбага нунтагласан кумин
  • 2 халбага жижиглэсэн саримс
  • 2 цайны халбага алимны цуу
  • 1 цайны халбага worcestershire амтлагч
  • 1/4 цайны халбага нунтаг улаан перец

Хэрхэн хийх вэ?

  1. Гриллээ урьдчилж халаана.
  2. Хуурай нунтаг амтлагчуудыг вустершир соустай хольж хутгаад нурууны махан стейкны гадарт бүхэлд нь түрхэж өгнө.  
  3. Та заавал бүх амтлагчуудыг ашиглах шаардлагагүй өөрийн амтны мэдрэмжинд тааруулан өөрчилсөн ч болно.  
  4. Грилл дээр амталсан стейкээ хоёр талаас нь тус бүр хоёр минут гриллдэж шарна.  Стейкээ эргүүлэх бүртээ нэмж соусаа түрхэж өгнө.

  5. Стейкны дотоод температур 50-60 хэм болох хүртэл – минут туамд соусаа түрхэж өгнө.  Температур хэмжигч ашиглах нь илүү амттай шарахад тус болно. 

  6. Шарсан стейкээ 2-3 минут амрааж таваглана.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *