Орц:
T-bone стейк (2ш, 900гр орчим)
L-bone стейк (3-4ш, 900гр орчим)
BBQ rub:
- 2 халбага нунтаг чили
- 2 халбага бор элсэн чихэр
- 1 халбага нунтагласан кумин
- 2 халбага жижиглэсэн саримс
- 2 цайны халбага алимны цуу
- 1 цайны халбага worcestershire амтлагч
- 1/4 цайны халбага нунтаг улаан перец
Хэрхэн хийх вэ?
- Гриллээ урьдчилж халаана.
- Хуурай нунтаг амтлагчуудыг вустершир соустай хольж хутгаад нурууны махан стейкны гадарт бүхэлд нь түрхэж өгнө.
- Та заавал бүх амтлагчуудыг ашиглах шаардлагагүй өөрийн амтны мэдрэмжинд тааруулан өөрчилсөн ч болно.
Грилл дээр амталсан стейкээ хоёр талаас нь тус бүр хоёр минут гриллдэж шарна. Стейкээ эргүүлэх бүртээ нэмж соусаа түрхэж өгнө.
Стейкны дотоод температур 50-60 хэм болох хүртэл – минут туамд соусаа түрхэж өгнө. Температур хэмжигч ашиглах нь илүү амттай шарахад тус болно.
- Шарсан стейкээ 2-3 минут амрааж таваглана.