Гремолато соустай үхрийн сээрний мах

Орц:

  • HUCHU premium beef – сээрний цул мах (1-1.3кг)
  • 1ш лемон
  • 1/4 аяга жижиглэсэн яншуй
  • 2 цайны халбага жижиглэсэн саримс
  • 1/2 цайны халбага давс, перец
  • 900гр төмс,
  • 2 цайны халбага оливын тос

Бэлтгэх:

  1. Шарах шүүгээг 160 градуст урьдчилан халаана.
  2. Энэ зуурт лемоны хальсыг үрж, 1 цайны халбага лемоны шүүс хийнэ.
  3. Дундаж хэмжээтэй саванд 2 цайны халбага яншуй, 1 цайны халбага саримс, 1/4 цайны халбага перецээ хольж, бэлтгэсэн сээрний цул махандаа түрхээд зориулалтын саванд хийнэ.
  4. Төмсийг үлдсэн сармис, давс, оливийн тосоор амтлаад хайрс тогттол хайруулын тавагт шарна.
  5. Савтай амталсан махан дээрээ шарсан төмсөө хийгээд шарах шүүгээнд 210 градуст 55-60 минут болгоно. 
  6. Махаа гаргаж мөнгөлөг цаасаар бүтээгээд үргэлжлүүлэн 15-20 минут шарах шүүгээнд  болгоно.
  7. Үхрийн махаа ширхэгийн хөндлөн чиглэлд нимгэн зүсээд тавагана. Төмсөө таваглахдаа яншуй цацаж, лемоны шүүсээр нэмж амтлаарай. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *