Ази маягаар амтласан үхрийн хавирга 

Орц:

HUCHU premium beef – Богино хавирга (14-18 см, 1-2кг)

  • 1/2 аяга кечуп
  • 1/3 аяга джон гич
  • 1/3 аяга хойсон соус 
  • 1/4 аяга жалапено чинжүү
  • 2 халбага жижиглэсэн цагаан гаа
  • 2 халбага ус
  • Жижиглэсэн шинэ силантро (заавал биш)

Бэлтгэх:

  1. Кетчуп, гич, хойсон, жалапено чинжүү, цагаан гаа, усаа хольж cоуc болтол нь блэндэрт холино.
  2. Сүүлчийн амталгаанд зориулж нэг халбага соусыг таслаж авна.
  3. Үлдсэн соус дээр нэг халбага бор элсэн чихэр нэмж хутгана.
  4. Элсэн чихэртэй бэлтгэсэн соусаа богино хавирганадаа түрхэж гялгар уутанд хийгээд хөргүүрт 1-4 цаг хадгална (marinated short ribs).
  5. Хавиргаа соуснаас гаргаж авна. (шарахад соус ихтэй байх нь тохиромжгүй байдаг) 
  6. (Grill + Braising technique) Гриллээ урьдчиан халааж бэлтгэнэ. Ингэхдээ гриллийн захыг тойруулан голд нь хоосон зай үлдээж жигд халаана.  Тойруулж тавьсан нүүрс жигд халсны дараа 3-4 нүүрсийг гол хэсэгт тавьж өгнө. 
  7. Хавиргаа хүнсний мөнгөлөг цаасаар бүрж, зориулалтын саванд тавиад гриллийн сетка дээр байрлуулна.
  8. Гриллын тагыг хааж дунд зэргийн гал дээр 1-2 цаг болгоно.
  9. Үүний дараа хавиргатай саваа болгоомжтойгоор гриллээс авч  задлаад хавирганы махтай хэсгийг дээш харуулан тавьж үлдсэн соусаа түрхэж өгнө.
  10. Грилл дээр үргэлжлүүлэн 10-15 минут болгосны дараа таны хоол бэлэн болно.
  11. Таваглахдаа силантро, ази ногоо, чинжүү нэмээрэй.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *